Услуги

ОРТОПЕДИЯ

В центъра се извършват всички видове зъбопротезиране – от обикновени плакови протези и обикновени корони, до сложни възстановявания на дъвкателния апарат, изработени от еластичен материал, висококачествена металокерамика, циркониева керамика и други материали от най-ново поколение, както и изработване на естетични фасети. Лечението е съобразено с конкретното състояние на зъбите на пациента с предложени варианти за възстановяване. Разполагаме с опитни зъботехници, също работим с водещи модерно оборудвани зъботехнически лаборатории.

ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ

Денталното здраве на децата има приоритет при нас. Освен препоръчителните профилактични прегледи, получавате и компетентна консултация за състоянието и развитието на зъбките на Вашето дете, както и решение на ортодонтските му проблеми. Своевременно и безболезнено лечение със съвременни материали, почти изцяло поети от Здравната каса.

ТЕРАПИЯ

Терапевтичната стоматология включва диагностика, лечение и възстановяване на зъби с кариес без засягане на зъбната пулпа и така нареченото ендодонско /кореново/ лечение на зъба при наличие на пулпит, периодонтит, усложнено инфектиране и възпаление на коренови канали и зъбния корен. Ендодонтията е една от стоматологичните области, в която са установени европейски стандарти. Именно на тези стандарти отговаря лечението в нашия център. Всички лечебни дейности - диагноза и терапия на ендодонски обословените болки, почистване и подготвяне на кореновите канали и тяхното запълване се извършва с висококачествени инструменти, хипоалергични медикаменти по съвременни методи. Разполагаме със специализирана техника за лечение с ендодонски мотор, осигуряващ максималко почистване и обработка на кореновите канали. При усложнение гангрена и периодонтит /гранулом/ се вкючват и физиотерапевтични лечебни намеси, които спомагат за по-бързото и успешно кореново лечение, справяне с инфекцията и премахване на болката. След ендодонското лечение или лечение на зъбен кариес на разрушената зъбна корона се извършва посредством укрепване на корена с щифтове от фибростъкло и титан с различни размери, съобразно степента на разрушение и запълване с висококачествени фотокомпозитни материали и връщане на естествената форма и цвят на зъба.

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Заболяването на венците и подлежащата кост, популярно като пародонтоза /парадонтит/ е твърде масово и коварно заболяване. Без особени симптоми довежда, ако не се обърне внимание навреме, до загуба на зъбите. Денталният център разполага със специалист - парадонтолог, който освен ранна диагностика на това заболяване, провежда успешно лечение във всички негови стадии. ВАЖНО! Наличието на рентгенов апарат в центъра дава възможност паралелно с прецизния поглед за установяване стадия на заболяването да се извършат и необходимите рентгенографски изследвания. Нашият стоматологичен център работи в сътрудничество със специализирана клинична лаборатория в Германи, където се извършват прецизни микробиологични изследвания и антибиограми на проби взети от венечните джобове на пациента. Лечението на заболяването включва щателно почистване на засегнатите участъци на венците ои метида сюрфасаж с помощта на ултразвук и специален инструметариум. При напреднал стадий и по-тежки случаи прилагаме възстановителни хирургични манипулации с имплантиране на костно вещество. Във втория етап на лечение прилагаме серия от модерни физиотерапевтични процедури - микровълнова терапия, фонофореза и лазертерапия като всяка е съпроводена с поставяне на подходящите медикаменти. Лазерната терапия е много съществен етап от лечението. Прилагането довежда до бързи и ефективни резултати в дългосрочен план. Стриктно и педантично се извършва наблюдение и контрол върху всички етапи на оздравителния процес и при необходимост се извършват налагащите корекции. Резултатът - здраве за пациента и удоволетворение за екипа. Не бива да се заправя, че здравите венци осигуряват надежно лечение на кариеси и пулпити, както и възможност за добро протезиране - поставяне на зъбни корони и зъбни мостове.

ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ

Денталните лазери са безценен помощник както при лечение на венците и естетичното им оформяне, така и в ендодонтията за дезинфекция и лечение на възпалена и увредена коренова пулпа. В желанието си да предоставя вискокачествена медицинска помощ на своите пациенти центърът е оборудван със съвременна медицинска апаратура . Тя дава възможност на екипа ни да прилага иновативни методи на дентално лечение. такива са лазерните технологии, които от научна фантастика се превърнаха в реалност. Ние разполагаме с два броя лазерни апарати - Siro Laser Blue на Siemens и PACT 300. Siro Laser Blue е първия в света дентален диоден лазер с дължина на вълната с различни програми в червения, синия и инфрачервения спектър. това го прави многофункционален за стоматологично лечение, покриващ различни показания в областите на пародонтологията, ендодонтията (кореновото лечение), хирургията, зъбопротезирането, физиотерапията, естетичната стоматология, десенсибилизацията, избелване на зъбите. Червения лазер PACT 300 е разработка на немския център Cumdente. Представлява единствена по рода си стоматологична фотодинамична терапия на бактериални, гъбични и вирусни инфекции в устната кухина. Унищожава 99,99% от всички бактерии и губички оказвайки въздействие и на щамове резистентни на антибиотиците Клинтамицин и Ментронидазол, както и на много вируси. Резултатите от провежданото лечение е радикално премахване на инфекцията, разкъсване и премахване на биофилма, стимулиране възстановяването на тъканите, сигурна стерилизация. Без странични явления. Никаква резистетност. Използвайки лазерните технологии в центъра се извършват широка гама от процедури в меките и твърди зъбни тъкани с висок лечебен ефект, неосъществим с конвенционалните методи при гарантиране на бързина, възможност за избор, качество и разумна цена.

РЕНТГЕН

Стоматологичен център "Ивадент" разполага с последно поколение дигитален висококачествен рентгенов апарат на фирма "Кодак". Той дава възможност за: -минимални дози лъчево натоварване, практически безопасни за здравето на пациента.
-оптимални нива на яркост, контраст и рязкост на снимката, което гарантира високо качество на полученият рентгенов образ.
-избор на различни програми спрямо анатомичните особености на пациента.
-визуализиране на дозата след експонацият
-избор на работа с филм, дигитален сензор, фосфорни плаки.
В рентгеновият кабинет се извършват следните рентгенографии:
-стантартна коса секторна рентгенография
-паралелна секторна рентгенография
-кариес диагностика - bitewing
-рентгенографии по Симсон
-рентгенографии по Бело
Пациентите ползващи рентгеновия кабинет, по тяхно желание получават и безплатно разчитане на рентгеновото изследване от нашите специалисти стоматолози.